Muut sairaanhoitopiirit seurasivat HUS:n esimerkkiä – äärimmilleen venyville hoitajille suunnitellaan erilaisia kiitoksia

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUSin uusin palkitsemisjärjestelmä on saanut kiitosta niin työntekijöiden kuin muidenkin sairaanhoitopiirien parissa. HUS perusti aiemmin tänä kesänä monikymmenpäisen työryhmän pohtimaan, miten koronapandemian keskellä uurastavat hoitajat voitaisiin joustamisistaan ja venymisistään palkita. Lopulta palkkioksi valikoitui aineeton ja ilmastoystävällinen pdf-tiedosto, josta työntekijät voivat tulostaa itselleen tai kollegalleen kiitoskortin.

- Työryhmämme keskittyi nimenomaan aineettomaan palkitsemiseen, työryhmän puheenjohtajana toiminut johtava ylihoitaja Terhi Mäkelä kertoi HUSin tiedotteessa.

HUSin hoitajat ovat ottaneet palkinnon avosylin vastaan. Alan etujärjestö Tehy on myös ehtinyt kiitellä HUSia upeasta eleestä vaikeina aikoina. Erityistä kiitosta saa valinnan vapaus, sillä työntekijä saa itse valita tulostaako kortin pystyyn vai vaakaan, jolloin jokainen voi tulostaa juuri itselleen sopivan kiitoksen.

- Kyllä taas jaksaa. Ehdin jo synkkinä hetkinä miettiä, onko työnantaja mitenkään kiitollinen työpanoksestamme. Nyt tuollaiset murheet voi unohtaa, sillä printtasin itselleni tänään kolme kiitoskorttia, tunnelmoi teho-osastolla työskentelevä HUSin hoitaja.

- Olen nukkunut paljon paremmin ja jaksanut vähällä vapaa-ajallakin harrastaa enemmän, kun sain kollegalta hänen tulostamansa kiitoskortin. Tämä ei olisi ollut mahdollista ilman työryhmän panosta, intoilee puolestaan infektioyksikön hoitaja.

PSHP ilmoitti pian HUSin tiedotteen julkaisun jälkeen perustavansa työryhmän pohtimaan omille hoitajilleen vastaavaa kiitosta. Pirkanmaalla on väläytelty jopa aineellista lahjaa, kuten esimerkiksi märkää rättiä, jonka työnantaja voi painaa työntekijän kasvoille pitkän työvuoron päätteeksi. Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä taas kartoitetaan työntekijöiden keskuudesta lämpimiä käsiä, joilla on tarkoitus kätellä kaikkia pandemian loppuun asti jaksaneita työntekijöitä.

Kuponkiuutisten käsiinsä saama Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin luonnos omasta kiitoskortistaan.

Kuponki!

Tällä kupongilla voimia ja jaksamista sote-alan työntekijöille.

T: Kuponkiuutiset

(saa printata myös kollegalle)