Kurina jälleen maailman menestyneinen valtio – bruttokansantuote kasvanut kohisten

Kaakkois-Aasiassa sijaitseva Kurinan tasavalta on jälleen rankattu maailman menestyneimmäksi valtioksi, jo 700. kertaa peräkkäin. Kurinan bruttokansantuote oli vuonna 2020 reilut 3 miljoonaa dollaria asukasta kohti, kun listan seuraavalla eli Liechtensteinilla se oli noin 150 000 dollaria asukasta kohti. Kurina oli listojen kärjessä myös kansanvälisissä terveys-, koulutus- ja työllisyysvertailuissa. Onnellisuusmittareilla Kurina kuitenkin jää maailman keskikastiin.

Kurinalaista luksusta

- Jälleen kerran upea suoritus meiltä, Kurinan presidentti Discip Mahtawa iloistee Kuponkiuutisten haastattelussa. Tästä pitkäjänteisestä työstä maamme tavoitteiden saavuttamiseksi on kiittäminen kaikkia kurinalaisia ihmisiä, jotka päivästä toiseen puurtavat yhteisten ja henkilökohtaisten tavoitteidensa eteen. Meillä ei lepsuilla, ja kaikki pysyvät sovituissa raameissa hyvin säntillisesti. Kurinalaiset ovat maailmallakin haluttua työvoimaa ja yksi suurin vientivalttimme onkin työperäinen maastamuutto, presidentti Mahtawa kertoo ylpeänä.

Kurinalaiset poikkeavat monessa suhteessa esimerkiksi eurooppalaisista ihmisistä. Kurinassa ei esiinny juurikaan esimerkiksi ylipainoa ja rikollisuus on aivan minimissään. Sairauspoissaolojen yleisimmät syyt ovat revähtänyt lihas ja mielenterveysongelmat, kuten henkinen työuupumus. Alkoholiperäisiä terveyshaittoja Kurinassa ei ole ollenkaan, sillä vapaasta alkoholilainsäädännöstä huolimatta kurinalaiset eivät juurikaan käytä alkoholia, korkeintaan juhlatilaisuuksissa kohtuudella.

- Tavoitteemme on olla maailman täsmällisin ja säntillisin kansa myös seuraavat 700 vuotta! Onnellisuus ja nautinto ovat toissijaisia asioita, ja luulenpa, että moni kurinalainen on toisaalta oppinut nauttimaan nimenomaan raamien, sääntöjen ja itsekurin noudattamisen tuomasta euforiasta, presidentti tuumii.

Kuponki!

Tällä kupongilla voimia ja kurinalaisuutta karanteeneihin Aasian (esim. Venäjä) matkailun jälkeen.