Tiede vahvistaa – Turku todellakin on Suomen persereikä

Kansainvälinen tutkimusryhmä on saanut valmiiksi laajan tutkimuksen maapallon kehitysvaiheista aina sen alkuhetkestä tähän päivään asti. Tutkimus, joka julkaistiin aiemmin tällä viikolla arvostetussa Science Then and Now -lehdessä, paljastaa, että maapallo on itse asiassa kehittynyt jokseenkin samalla tavalla kuin ihmisalkio. Tutkimuksen mukaan planeettamme syntyi niin kutsussa alkuhedelmöityksessä, jossa siittiön tapainen lilluke kohtasi sattumanvaraisesti aurinkokunnassa leijailleeseen emäsolun.

- Tähän asti on luultu, että maapallo on syntynyt auringosta lähtöisin olevista planetesimaaleista. Tutkimukseme kuitenkin vahvistaa, että kyse oli enemmänkin hedelmöitymisen kaltaisesta tapahtumasta. Tämä mullistaa koko tieteen, intoilee tutkimusryhmän johtaja, itävaltalainen Sigismund Schlomo.

Kuvituskuva. Kuvan alkio ei liity tapaukseen, koska maapallon alkiosta ei tiettävästi ole säilynyt näihin päiviin ainuttakaan kuvaa.

Suomalaisittain erityisen kiinnostavaa tutkimuksessa on havainto, jonka mukaan maapallon varhaisessa alkionkehityksessä muodostuva ensimmäinen aukko eli blastospori on selkeästi jäljitettävissä Suomeen ja vielä tarkemmin Turkuun. Jälkisuisilla alkioilla, joihin maapallokin tutkimuksen mukaan kuuluu, tämä ensimmäinen aukko kehittyy myöhemmin peräaukoksi. Turku on siis todistetusti sekä Suomen että koko maapallon persereikä.

Turun kaupunginjohtaja Minna Arve on uutisesta kovasti mielissään.

- Vihdoinkin saatiin tälle ainaiselle vänkäämiselle jokin todiste. Turku siis on Suomen persereikä ja sillä siisti. Tästä saadaan hieno vaaliteema tuleviin pormestarinvaaleihin. Pitäähän tämä kansainvälinen löydös hyödyntää jatkossa Turun kaikessa markkinoinnissa, Arve maalailee.

Kuponki!

Tällä kupongilla Toriparkkiin ajavalle peräpukamavoide kaupan päälle heinäkuun ajan.