Koronarokotteesta paljastunut huolestuttava sivuvaikutus – työikäisillä todettu norkolepsiaa

★ Shokkiuutinen ★

Suomessa on todettu useilla tuhansilla jo yhdenkin koronarokoteannoksen saaneilla työikäisilllä pelättyä norkolepsiaa. Sama haittavaikutus näyttäisi tutkimusten mukaan tulevan kaikkien yritysten rokotteista. Norkolepsia on vähemmän tunnettu uupumustila, jota esiintyy erityisesti työssäkäyvillä aikuisilla arkisin kello neljän jälkeen iltapäivällä. Sitä ei tule sekoittaa vähemmän vaaralliseen narkolepsiaan.

Tyypillinen norkolepsiatapaus. On toki myös mahdollista, että kuvan henkilö on vain päiväunilla.

Norkolepsian vakavin oire erityisesti työpäivän jälkeen ilmenevä täydellinen päiväunihalvaus, jossa sairastunut nukahtaa hallitsemattomasti esimerkiksi ollessaan makuuasennossa sohvalla tai terassin aurinkotuolissa. Koronan vuoksi lisääntyneiden etätöiden on tutkittu lisänneen päiväunihalvauksia myös lounasaikaan. Vastaavaa oireiden laajentumista ei ole toistaiseksi löydetty niiltä palkansaajilta, jotka työskentelevät entiseen tapaan toimistolla tai muussa lähityöpisteessä.

Kuponkiuutiset haastatteli norkolepsiaan sairastunutta miestä, joka ei tässä yhteydessä halua nimeään julkisuuteen asian arkaluontoisuuden vuoksi.

- Sain koronarokotuksen jo pari kuukautta sitten. Kun tästä alkoi tulla ensimmäisiä tutkimustuloksia, tajusin vasta kiinnittää asiaan kunnolla huomiota, mies kertoo jäkyttyneenä.

- Jos menen työpäivän jälkeen siinä neljän maissa pitkäkseni sohvalle, niin hyvin pian koen päiväunihalvauksen, jonka aikana ilmeisesti nukun silmät kiinni enkä herätessäni muista miten olen nukahtanut. Tämän jälkeen oloni on yleensä hetken väsynyt, minkä jälkeen piristyn. Sitähän tässä miettii, että joudunko elämään tämän tilan kanssa lopun elämääni ja kuka tästä on vastuussa, mies toteaa uupuneena.

Fimean ja THL:n edustajat eivät toistaiseksi ole kommentoineet uusia huolestuttavia tutkimustuloksia. Kuponkiuutiset ei seuraa asian etenemistä.

Kuponki!

Tällä kupongilla torkkupeiton ostajalle kahvilippu kaupan päälle!