Tässä tulee juhannuksen epätäsmäsää – katso mökkipaikkakuntasi tilanne

Tänä vuonna juhannusta saadaan viettää säässä. Juhannuksenviettoon lähtijän kannattaa siis pakata mukaan hellehattu, aurinkorasvaa, shortsit ja pilkkihaalari. Uusimpien ennusteiden mukaan on lähes varmaa, että juhannuksena joko sataa tai paistaa. Lämpötilat ovat koko maassa nollan ja kolmenkymmenen asteen välillä, etelässä jopa enemmän tai vähemmän.

Merialueilla saattaa olla paikoin puuskaista tuulta.

Forecan päivystävä meteorologi Jaakko Pilvi katsoo sääkarttaansa ja toteaa, ettei osaa sanoa varmaksi millainen sää on, mutta ennustaa että sää kuitenkin on.

- Kyllä juhannuksena näyttäisi olevan jonkinlaista ilmaa. Ehkä sataa, ehkä ei. Kannattaa kuitenkin varautua, että sää voi myös äkisti muuttua, Pilvi muistuttaa.

Samansuuntaisia havaintoja on tehty myös Ilmantieteenlaitoksella.

- Näyttäisi siltä, että juhannuksena saadaan joissain osissa maata sateita. Voi myös olla lämmintä ja poutaista. Ukkonenkin saattaa jyrähdellä, tai sitten ei. Parin seuraavan viikon sää pitkälti määrittää juhannuksen sään, koska juhannus on parin viikon päästä, kertoo seismo- ja meteorologi Pilvi Jaakkola Ilmatieteenlaitokselta.

Katso ajantasaiset säätiedot Kuponkiuutisten ennustelaskurista! Syötä koti- tai mökkipaikkakuntasi laskuriin, niin saat pitävän ennusteen juhannussäästä.
Kuponki!

Uusille tilaajille marraskuun sääennuste jo heinäkuussa!