Sanoma teki kantelun liiketoimiensa häiritsemisestä – suunnittelee oikeustoimia muitakin vastaan

Sanoma Media Finland Oy on tehnyt EU-komissiolle kantelun Yleisradion tilausvideopalveluja ja sähköisiä oppimissisältöjä koskien. Sanoma katsoo kantelussaan, että Yle sotkee Sanoman bisneksiä tuottamalla kansalaisille näiden verovaroilla ilmaista sisältöä. Erityisen suureksi huolenaiheeksi Sanoma mainitsee suoratoistopalvelu Yle Areenan, sillä se saattaa viedä potentiaalisia maksajia muutenkin kalliilta mainosten täyttämältä Ruutu-alustalta, mikä on Sanoman kantelun mukaan “tosi epistä”.

On tosi epistä, että Yle tekee samaa mitä me ja vielä paremmin
- Sanoma Median viestintäjohtaja Hanna Johde

Sanoma on ennenkin antanut ylen kanteluihin liittyen. Vuosi sitten Sanoman sätkynukkena toimiva Medialiitto teki komissiolle kantelun koskien Ylen tuottamia tekstisisältöjä, jotka Medialiiton mukaan tappavat suomalaiset sanomalehdet. Tuolloin Medialiitto vaati, että Yle saisi tuottaa tekstisisältöä vain videotuotteiden tueksi, mutta itsenäinen tekstituotto pitäisi olla kaupallisen median yksinoikeus. Asian käsittely on EU:ssa vielä kesken, joten sanomalehdet lienevät jo kuoleman kielissä. Ilmeisesti nyt ovat käsillä viimeiset hetket lukea nääntyvien suomalaislehtien kirjoituksia, kuten Sanoma-konserniin kuuluvan Hesarin pääkirjoitusta, jossa ihmetellään Sanoman kannetta.

Sanoma ei myöskään sulata Yleisradion tekemiä oppimissisältöjä. Kanteen mukaan puolueeton kaupallinen toimija on aina pätevämpi ja hyväsydämisempi tuottamaan monipuolista ja kaikille suunnattua materiaalia, kuin julkinen intstanssi.

Yhteenvetona Sanoma katsoo, että Yle saisi tuottaa tekstiä vain videoiden yhteyteen, mutta videoita ei oikein saisi tuottaa. Opetukselliset asiat, internetsisällöt sekä äänitteet ovat niin ikään ehdottomasti pannassa. Sanoma harkitsee lisäksi oikeustoimia esimerkiksi kirjastoja, sekä kaikkia Suomen muita mediatoimijoita vastaan, sillä ne haittaavat Sanoman liiketoimia täysin kilpailuetiikan vastaisesti tarjoamalla kilpailevia sisältöjä.

Kuponki!

Tällä kupongilla -100% kaikista uusista Sanoman tilauksista, kun jätät tilaamatta.