Ministerit kannattavat tapahtumien avaamista Suomessa – eivät saa ääntään kuuluviin

Sanna Marinin johtama hallitus on viime päivinä lobannut voimakkaasti koronarajoitusten höllentämisen ja tapahtumien avaamisen puolesta. Ministerit ovat tuoneet useaan otteeseen erityisesti pikaviestipalvelu Twitterissä esiin, että Suomessa olisi toivottavaa jo päästä järjestämään enemmän erilaisia kokoontumisia ja tapahtumia. Toiveet ovat kuitenkin kaikuneet kuuroille korville, eikä vielä ole saatu päättäjiltä vihreää valoaa – det gröna ljuset – asian muutokselle.

Pääministeri Sanna Marin tuskailee Kuponkiuutisille vaikutusmahdollisuuksien vähäisyyttä.

- Ei meillä ministereillä ole samanlaista valtaa tämän maan asioihin ja muutoksiin kuin esimerkiksi Maria Nordinilla. Olemme yrittäneet twiitata mielipiteemme, mutta mitään ei silti ole tapahtunut. Minun pitää keskustella ministeri Kiurun kanssa, että voisiko hän tehdä asialle jotain, Marin pohtii.

Tyhjyyttään ammottava katsomo. Oi voi.

Koronatoimista pääosin vastaava perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru kertoo puolestaan, että hän on hukannut Twitter-tilinsä salasanan eikä viesti siksi ole tavoittanut häntä.

- Jaa, nuohan kuulostavat ihan hyviltä ajatuksilta nyt kun asia noin esitetään. Juu, avataan vain, sanoo Kiuru.

- Kävinkin tiedustelemassa näiden rajoitusten purkujen laillisuutta Perustuslakivaliokunnan Teams-kokouksessa perjantaina. Mutta siellä puhuttiinkin sote-uudistuksesta, mikä ilmeisesti ei nyt asiaan liity. Varmistan tämän vielä erityisavustajiltani, Kiuru päättää.

Kuponki!

Tällä kupongilla osallistumislinkki valitsemasi valiokunnan kokoukseen!