Marin sai jarruttaa vaalitentin keskustelua lähes puolille öin – silti aikaa katsoa Euroviisuja

Pääministeri Sanna Marin sai puhua Ylen torstaisessa puheenjohtajatentissä 8 minuuttia ja kolme sekuntia, mikä on jopa minuutin enemmän kuin muut puheenjohtajat. Tämä on herättänyt närää aivan kaikkien keskuudessa. Puolueeton korruption vastainen järjestö Transparency International on jo ilmoittanut Suomen pisteiden tippuvan roimasti vuotuisessa korruptiolistauksessaan tämän tapauksen vuoksi. Jo vuonna 2018 TI kuvasi Suomen tilannetta “yhdeksi Länsi-Euroopan huolestuttavimmiksi” eikä tämä räikeä pääministerin suosiminen edistä asiaa. Erityisesti perussuomalaiset riensivät moittimaan Yleä, SDP:tä, Marinia sekä vihervasemmistoa siitä, että he eivät saa tasavertaista mahdollisuutta puhua asioista.

Esimerkiksi viime viikolla, kun eduskunta keskusteli EU:n elpymispaketista, puhemiehet keskeyttivät peräti kahdesti perussuomalaisten kansanedustaja Sebastian Tynkkysen yli kahdeksan tunnin puheenvuoron vaihtaakseen maskia, mitä Tynkkynen ei ymmärtänyt alkuunkaan.

- Ei minulla ollut aitoa mahdollisuutta saada asiaani sanotuksi elpymispakettikäsittelyssä, kun koko ajan keskeytettiin, ja nyt sama sorto jatkui nyt vaalitentissä. Milloin tässä maassa kaikki saisivat puhua yhtä paljon? Mitä kaikkea muut puolueet olisivatkaan voineet ylimääräisellä minuutilla tehdä maansa hyväksi. Tämä on selkeä etu demareille vaaleihin, Tynkkynen puhisee.

Marin joutui myrskyn silmään uudestaan heti perjantaina, kun hän ilmaisi innostuksensa Suomen Euroviisujen finaalipaikasta Twitterissä. Hänen seuraajansa kysyivät varsin aiheellisesti, eikö pääministerillä ole parempaa tekemistä. Myös Kuponkiuutiset peräänkuuluttaa pääministeriltä 24-tuntisia työpäiviä ja vain poliitiikkaan liittyviä kannanottoja henkilökohtaisilla somekanavillaan näinä vaikeina aikoina. Suomen kannustaminen julkisesti tai muutenkaan inhimillisten aspektien esitys ei vain sovi valtiojohdolle. Ettäs kehtaa.

Kuponki!

Tällä kupongilla korvatulpat eduskunnan kahviosta puoleen hintaan!