Uppo-Nalle kuoli koronaan – äidin syli ei ehtinyt ajoissa

Uppo-Nalle on kuollut koronavirusinfektion aiheuttamiin komplikaatioihin. Tiedon medialle vahvisti Uppo-Nallen lähipiiri. Nuoresta iästään huolimatta Nalle kuului koronan riskiryhmään roiman ylipainon ja diabeteksen vuoksi, mutta ei ollut halunnut ottaa koronarokotetta ystävänsä Maria Nordinin neuvosta. Marian ja Nallen ystävyys alkoi jo vuonna 2010 Kyösti Haatasen oopperassa Uppo-Nalle löytää ystävän. Valitettavasti tuo ystävä oli Maria Nordin.

- Sensuroin lastenkirjoistakin aina kaiken lääketieteeseen liittyvän. Minun versioissani mennään äidin syliin paranemaan, Nordin puuskahtaa Facebook-päivityksessään.

Kuvan nalle ei liity tapaukseen.

Samaisen neuvon vaihtoehtolääketieteen tohtori Nordin antoi myös Uppo-Nallelle jo viime vuonna, kun koronarokotukset Suomessa alkoivat. Nallen pahaksi onneksi Nordin unohti, että Uppo-Nallen äiti Elina Karjalainen menehtyi jo vuonna 2006, joten Nallen koronaa ei saatu enää parannettua äidin sylillä.

Uppo-Nalle oli hoidettavana Kuopion yliopistollisessa sairaalassa. KYS:n johtajaylilääkäri Antti Hedman kertoo Kuponkiuutisille, että sairaala tilasi kiireellisenä sijaisäidin Ranskasta, josta Nalle aikoinaan ajelehti Suomeen, mutta Nalle ehti menehtyä ennen kuin sijaisäidin syli ehti Kuopioon. Matkantekoa hidasti erityisesti viranomaisten keksimä koronapandemia ja sen mukanaan tuomat tarpeettomat rajoitukset.

Nordinin lisäksi Uppo-Nallea jäävät kaipaamaan lapset, terve järki sekä Kivinokan kesäteatteri.

Kuponki!

Tällä kupongilla Rohkeusrokote kaupan päälle kesäteatterissa kävijälle!