Tytti Yli-Viikari perusti toiminimen – alkaa kouluttaa kansalaisia

VTV:n tuleva ex-pääjohtaja Tytti Yli-Viikari kertoo sosiaalisessa mediassa ryhtyvänsä elämäntapakouluttajaksi. Yli-Viikarin erikoisalaa tulee olemaan arjen säästöihin perustuva elämätapa, jolla oman talouden saa tasapainoon kasvavista menoista huolimatta. Hän kuvaa kipinän uuteen alaan syttyneen siitä, kun hän pohti minkä instanssin rahoilla voisi jatkossa elämäntyyliään rahoittaa. Omakohtaisia kokemuksia Yli-Viikari on kerännyt VTV:n palveluksessa jo vuodesta 2016, minkä lisäksi hän on vuosien aikana pääjohtajan ominaisuudessa kouluttanut työntekijöitään näkemään talouden tasapainottamisessa ja tehtävissä toimenpiteissä pelkästään hyvää ja positiivista energiaa. Nyt suunnitteilla olevassa suuremmalle yleisölle suunnatussa koulutuksessaan pääjohtaja Yli-Viikari korostaakin nimenomaan talouden hallintaa tietoisesti epäkohtia vähättelemällä.

Kuvituskuvaa <del>lentopisteistä</del> lentokoneesta.

- Minun pääjohtajakaudellani Suomen valtion taloutta on tekemiemme selvitysten pohjalta hoidettu poikkeuksellisen hyvin, minkä lasken melko paljon omaksi ansiokseni. Kuten muitakin elämänalueita, myös taloutta kannattaa tarkastella positiivisella asenteella epäkohtiin keskittymättä. Näin saadaan kaikki hyvälle mielelle, Yli-Viikari tiivistää.

Yli-Viikarin mukaan jokainen on vastuussa itsestään ja taloudestaan, joten omaa taloutta tulisi vaalia esimerkiksi toisten kustannuksella.

- Olen opiskellut Pariisissa estetiikkaa, joten on mielestäni ainoastaan luonnollista, että valtion virasto kustantaa minulle useita Ranskan matkoja sekä muutamalla hassulla tuhannella eurolla kauneudenhoitopalveluita. Nämähän ovat suoraan koulutustani vastaavia seikkoja. Työlennoista syntyneet bonuspisteet taas säästän omiin lomamatkoihini, ettei VTV:n sentään tarvitse puolestani niitä maksaa.

- Jokaisen kannattaa tulla koulutuksiini kuuntelemaan viisaita sanoja rahan käytöstä ja sen raportoinnista itselle. Työpaikoilla, julkisissa tiloissa tai vaikka joukkoliikenteessä voi päivittäin nähdä mahdollisuuksia hyötyä toisista taloudellisesti, kunhan oppii katsomaan asioita uudesta näkökulmasta. Omista varoista ja niiden alkuperästä ei kuitenkaan kannata puhua muille. Raha-asioistaan on vastuussa vain itselleen, jolloin voi laatia asioista sellaisen raportin kuin haluaa. Se lisää hyvinvointia kaikilla sektoreilla.

Kuponki!

Tällä kupongilla Tytti Yli-Viikarin taloudenhoitokoulutus 75000 lentopisteellä (sis. ALV)!