Kuopiolainen Timo, 18, kirjoitti kaksi C:tä, yhden B:n ja yhden M:n – tulevaisuuden suunnitelmat vielä avoinna

Nuo ovat muuten ruusuja.

Tänään julkaistuista ylioppilaskirjoitusten tuloksista löytyi kuopiolaiselle Timo Virtaselle mieluisa yllätys. Hänen sarakkeessaan näkyi cum laudet äidinkielestä ja lyhyestä matematiikasta, lubenter ruotsista ja magna englannista. Kallaveden lukiosta kirjoittanut Timo on tänä vuonna valmistuvista ylioppilaista keskivertaisin.

- Luin kirjoituksiin sopivasti, mutta olihan se välillä vähän väkisin puurtamista. Koulunkäynti on aina ollut minusta ihan mukavaa, vaikka ihan aina ei jaksaisi kiinnostaa. Lukioon menin, koska en tiennyt, mitä haluan tulevaisuudessa tehdä. Eivät suunnitelmat lukiossakaan täysin selvinneet. Aion ehkä hakea opiskelemaan sähköinsinööriksi tai sitten vaikka fysioterapeutiksi tai ensihoitajaksi, mutta en ole vielä aivan varma. Välivuosi töitä tehdessäkin voisi olla hyvä idea, ja armeijakin pitäisi käydä, Timo miettii

Timon vanhemmat ovat kovin mielissään poikansa saavutuksesta. Timo on Virtasten 1,85-lapsisen perheen keskimmäinen. Hän harrastaa salibandya ja pelaa mielellään ystäviensä kanssa videopelejä.

- Timo on aina ollut tavallinen lapsi. Pelannut kavereidensa kanssa pelejä ja tehnyt välillä pahojaan. Onneksi muistaa sentään urheillakin. Koulussa Timo on ollut sellainen seiskan oppilas, tykännyt tekniikka-asioista, mutta ei niinkään lukuaineista. Kyllähän me hirveän ylpeitä olemme, että juuri meidän poika on se kaikkein keskinkertaisin, Timon äiti sanoo maireasti.

Kuponki!

Ilmainen välivuosi valkolakin ostajalle!

Koskee lakkeja koossa 56-57.