Pahoinvointiyrittäjä mielissään koronarajoituksista – ihmisten liikkuminen vähentynyt entisestään

Kotiinkuljetettua ruokaa.

Pahoinvointialan monitoimimies, yrittäjä Gustav Berg on niitä harvoja ihmisiä, jotka ovat tyytyväisiä koronapandemian aiheuttamista liikkumisrajoituksista. Kansalaiset pysyttelevät edelleen paljon kotona sisätiloissa ja suurin osa liikuntapaikoista on kiinni.

- Korona on tuonut mukanaan ennennäkemätöntä pahoinvointia. Sosiaaliset kontaktit ovat minimissä, kuntosalille ei pääse ja Metsähallitus on sulkenut jopa osan luonnosta. Parasta on, että kukaan ei tiedä kauanko tilanne jatkuu ja leimahtaako se mahdollisesti uudestaan liekkeihin. Ihmisten pahoinvointi on ollut ihan älyttömän kokonaisvaltaista, mikä on tietysti hieno asia.

Vaikka ravintolat ovat olleet jo pitkään kiinni, on roskaruokaa voinut silti joko noutaa tai tilata kotiin. Jotkut ovat eläneet lähes yksinomaan Woltin ja Foodoran kaltaisten palvelujen varassa vältellessään kaupassa käyntiä. Tämä on omiaan varmistamaan liiallisen suolan ja rasvan aiheuttamaa verenpaineen ja painon nousua.

- Ihmiset eivät pääse liikkumaan ja he syövät noutoruokaa sohvalla. Tässä on oiva tilaisuus lisätä kehonegatiivisuutta. Läski on läski, eikä siitä pidä olla mitenkään ylpeä. Se on noloa ja tekee ihmisestä etenkin sosiaalisesti ala-arvoisemman. Jokaisen pitää ymmärtää, että osa ihmisarvosta määräytyy ulkoisten tekijöiden kautta. Nyt on syytä katsoa peiliin, inhota näkemäänsä ja mennä syömään lohturuokaa. Koska laihduttaminen on melko vaikeaa, ei sitä kannata edes yrittää.

Bergin yritys Fitless Finland Oy lanseerasi jo viime vuonna Painonvahtaajat-ohjelman. Ohjelmassa on tarkoitus pitää huolta, ettei pääse laihtumaan, ja vahdata vaakaa useita kertoja päivässä ja ahdistua lukemista mahdollisimman syvästi. Painonvahtaajiin on liittynyt maalis-huhtikuussa yli 10000 uutta jäsentä, mikä on lähes tuplannut ohjelman jäsenmäärän. Berg kertoo, että asiakkaista yli 95 % pystyy pitämään painonsa vähintään samana, moni on onnistunut lihomaan melko paljonkin.

- Aina on tietysti näitä, joihin ei valistus pure. Osalla paino ei vain nouse vaikka he kuinka söisivät. Heitä kehottaisin kuitenkin välttämään kaikkea liikuntaa. Siihenhän se ihmiskeho on luotu, makaamiseen. Miksi se muuten tuntuisi niin hyvältä? Maata voi vaikka koko päivän, kunhan muistaa potea siitä huonoa omatuntoa, Berg opastaa.

Nykyään on syytä unohtaa ajatus siitä, että voisi tehdä sitä mitä itse haluaa

Fitless Finlandilla on suunnitteilla myös aivan uusi passiivisuusranneke. Ranneke mittaa käyttäjän paikallaan viettämän ajan ja varoittaa, jos askeleita tulee päivän aikana liikaa. Lisäksi se vilkkuu sinivaloa iltaisin ja antaa yöllä pienen sähköiskun, jos ihminen uhkaa vaipua REM-uneen. Näillä näkymin ranneke tulee myyntiin juuri ennen joulusesonkia.

Berg on kirjoittanut useita pahoinvointioppaita. Esikoisteos 101 vinkkiä stressinhankintaan ja sitä seurannut kolmiosainen Ahdistu! -kirjasarja ovat laajasti epäsuosittuja Suomessa ja muissa Pohjoismaissa. Fitless Finland pitää myös nettikoulutuksia rentoutumisen vaaroista. Lisäksi Bergiltä ilmestyy tänä vuonna uusi kirja, jossa käsitellään nykymaailman vaatimuksia nimenomaan siltä kantilta, että vaatimuksiin on syytä vastata.

- Tänä päivänä tuleekin olla tavoitettavissa 24/7. Oma aika on menneisyyden jäänne ja nykyään on syytä unohtaa ajatus siitä, että voisi tehdä sitä mitä itse haluaa, Berg avaa uuden kirjan sanomaa.

Kuponki!

Tällä kupongilla voit peruuttaa salijäsenyytesi peruutusehtojen vastaisesti!

Voimassa just sun salilla.