Korona vie elannon monilta - Amanda Harkimo meinasi joutua myymään Porschensa

Kuvituskuva.

Koronapandemia on horjuttanut maailman taloutta ennennäkemättömällä tavalla. Yksittäisen ihmisen arkeen tilanne on vaikuttanut merkittävästi ja monessa taloudessa on jouduttu kiristämään kukkaron nyörejä entisestään. Ehkäpä karuin esimerkki tulee koronan runtelemasta Helsingin ydinkeskustasta, jossa DJ-viihdetaiteilija, yhteiskunnallinen vaikuttaja ja TV-moniosaaja Amanda Harkimo antoi koskettavan haastattelun iltapäivälehdistölle.

- Olin jo myydä Porscheni, Harkimo sanoo ääni vavisten.

Harkimo menetti koronaepidemian seurauksena myös luottotietonsa, sillä hän ei lopulta selvinnyt yhdestä maksamattomasta laskusta. Kyseessä on Helsingin käräjäoikeuden mukaan kuittaamaton kulutusluotto, eli kyse on pääkapunkimme keskustassa hulppeassa asunnossa asuvan ja Porschella huristelevan sinkkuihmisen elämän kannalta välttämätön meno. Apua onneksi löytyi.

- Olen hakenut tukia Kelasta, mutta päätöksissä kestää aikansa, Amanda kertoo.
Kysyimme asiasta Kelan tuoreelta pääjohtajalta Outi Antilalta. Antila toteaa ykskantaan, ettei kenenkään — etenkään aina hyvin tienanneen ihmisen — missään tapauksessa tarvitse joutua luopumaan Porschesta tai suuresta keskusta-asunnosta, kun yllättävä tilanne vie tulot.
- Kelan tarkoitus on nimenomaan vaikeassa tilanteessa ylläpitää sitä elintasoa, johon ihminen on tottunut. Ei näiltä paljon tienaavilta ihmisiltä voi edellyttää, että he olisivat säästäneet pahan päivän varalle. Tavallisella duunarilla tilanne on selvästi helpompi, kun he ovat aina tottuneet venyttämään penniä ja ajamaan vanhalla Toyotalla. Ymmärrän Harkimon tuskan varsin hyvin, Antila tunnelmoi

Kuponki!

Tällä kupongilla Kansaneläkelaitoksen palvelut juuri sinulle!

(koskee vain Suomen kansalaisia)