Terveydenhuollon suojainkriisi peruttu – Huoltovarmuuskeskus tilasi lisää suojaimia Wishiltä

Kuvituskuva. Naisen käissä ei ole musta surma, eikä se varsinkaan ole tarttunut maskista.

Viime päivinä terveydenhuoltoa vaivannut huoli kasvosuojainpulasta on väistymässä, sillä Huoltoepävarmuuskeskuksen (HEVK) työntekijä löysi Wish-verkkokaupasta kiinalaisvalmisteisia maskeja varsin edullisesti. Maskit on valmistettu Kiinan Wuhanissa ja HEVK on selvittänyt perusteellisesti maskit toimittavan yhtiön taustat. Wishillä on ollut koronapandemiasta johtuen toimitusvaikeuksia, joten maskien varsinaisen kuljetuksen Kiinasta hoitaa HEVK:n luottotoimittaja Tiina Jylhä sekä Vuoden liikemies 2020 Onni Sarmaste.

Ilmeisen hyvää tavaraa on tulossa. Ja paljon. Ja halvalla. Ei voi kuin olla tyytyväinen!

- Tomi Lounema

HEVK:n toimitusjohtaja Tomi Lounema kertoo saaneensa Jylhältä nähtäväkseen kiinalaismaskien laatustandardisertifikaatin, josta ilmenee selkeästi, että maskit suodattavat kaiken, myös hapen, ja ovat Kiinan allergia- ja astmaliiton suosittelemia. Lisäksi maskit ovat biohajoavia ja niiden hiilijalanjälki on kokonaan hyvitetty.

Ilmeisen hyvää tavaraa on tulossa. Ja paljon. Ja halvalla. Ei voi kuin olla tyytyväinen. Tässä meinasi meillekin tulla kiire. Ei Huoltovarmuuskeskus ole instanssina millään tavalla varautunut tällaisiin yllättäviin tilanteisiin. Onneksi löytyi kuitenkin hyviä toimittajia nopealla aikataululla, Lounema iloitsee HEVK:n tiedotteessa.

Maskit saapuvat Suomeen ensi viikolla Sarmasteen ja Jylhän yksityissuihkukoneilla. Ne jaetaan suoraan vanhustenhoidon yksiköihin, erityisesti kotihoitoon. Sairaalaosastoille ja leikkaussaleihin pyritään myöhemmin tilaamaan vielä ihan oikeitakin maskeja.

Kuponki!

Tällä kupongilla Huoltovarmuuskeskuksen maskeihin ihottuma kaupan päälle!